Mar 4, 2021, 9:49 PM

Честно и непочтено 

  Poetry » Phylosophy
372 0 0

Нямам време да лъжа себе си.
Всяка лъжа ме снижава в света.
Дори лъжите да са прелестни,
не уронват ми не само честта.

 

Възприятията са тъй нежни,
ужастно лесно е да ги изкривя.
Дори с манипулации смешни
мога прости души да покоря.

 

Истината носи тежка цена,
често пропита е с невинна кръв.
И в лицето на куршум и стена,
честността остава принципа пръв.

 

Лъжата ти дава временна власт,
пълна с болезнено мълчание.
Ще изгубиш спечелената част
от мъчното общо съзнание.

 

И цялото щастие да струва,
истината остава безценна.
Който на лъжата ще слугува,
обрича се на съдба тъй тленна.

 

И да ги няма моите думи,
други ще следват пътя на честта.
В лицето на невъзможни суми,
ще бъдат себе си чак до смъртта.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??