Nov 5, 2022, 10:11 AM  

Четвъртият влъхва 

  Poetry
118 0 0

Само на дъх съм

от океана.

Каменен влъхва –

с белег от пяна.

 

Насън дочувам

песен призивна.

Пленен, жадувам

русалка дивна.

 

С коси зелени

и кожа – мрамор,

все търся нея –

намирам пяна.

 

Бяла, в прибоя

с чайки прелита.

Уж все е моя –

шуми с вълните.

 

Кипи, лудува,

но не остава.

Първо целува,

после забравя.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2kg3N-Kz0qI

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??