May 6, 2021, 10:52 PM

Човек да си 

  Poetry
628 0 0

Красив ли е човекът, може би ще се запиташ?

Защо ли толкова е важна таз изкрица в същността?

Хората човечни са, понякога и зли, но всички си приличат, защото имат си мечти.

Човек е той човек със всеки. Но защо му трябва на човек да бъде всеки? 

Личността е резултат от човешко възпитание или  огледало е на неговото осъзнание? 

Човек да си на днешно време, но не и кой да е. 

Във всекиго се крие добротата, зад заключена врата е тя. 

Пожелаеш ли ще имаш свободата, цялата да те изпълни тя. 

Човек е той изпратен на тази мъничка земя.

Със любов да я обгрижва не със бомби, насилие и със война.

Във всеки крие се доброто, но подтискано е то.

Само трябва да повярва, че Раят не е на небето, а във душата на всяко живо същество. 

© Борислав Александров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??