Jan 20, 2022, 6:10 PM

Човек и Огън 

  Poetry
203 0 1

            Човек и Огън

 

Те заедно са отдавна, от пантивека,

той топлил го е в трудните му дни.

Подарявал е светлината си на Човека,

и водил го през тежките му години.

 

Едно приятелство отдавна още в пещерата,

запазило се и останало до наши дни.

Огънят топли му не само тялото а и душата,

и светлина му дава в тъмните и студени нощи.

 

Човекът научил се да го цени и запази,

доближи ли се много близо ще го изгори.

Отдалечи ли се от него студа ще го налази,

с ум и разум използва го човека до наши дни.

 

Разбрал е и с хората той се държи така,

когато много близо е до тях ще се изгори.

Отдалечи ли се появява се студенина,

студено е в душата му, има само тъга.

 

Най красивия огън за него е този на любовта,

когато гори той в двете влюбени сърца.

Когато очите греят и излъчват светлина,

когато две тела са заедно усещат топлина!

 

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??