Nov 8, 2013, 11:48 AM  

Човек с изтекла квота 

  Poetry » Other
251 0 0

Пак късна вечер. На екрана
е Слави с гърлите си три.
Ще лягам. Махам от дивана
възглавницата и открих –
петно в стената ми е крила:
комар размазан. Ай, сиктир! –
си казвам – утре ще го мия
със гъба мокра и пешкир...
Но идва утро. Пак го скривам
с възглавницата, зад екран.
Забравям го... Но дълго имам
терзания на твърде стар
човек, с изтекла вече квота
и край петната, тук и там
намацани, тече живота,
а аз към тях съм сляп и ням!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??