Oct 7, 2009, 3:01 PM

Човекът, който запали листата 

  Poetry » Other
1454 1 21

Човекът,

който запали листата

не е големец,

не е някой, за когото сме чували -

художник не е, нито важен си някой

творец -

не го снимат със камери и не пишат за него.

Нито ред за този човек. Никъде.

Никога.

 

„Не за всеки трябва да бъде написано“, някой ми казва.

- Мислиш ли?

 

Есента -

жълта, опушена, спряла.

Котките в двора не мяучат и даже

гаргите не гаргорят,

и небето е свито...

над двора.

 

А в двора

старец с метла събира листа.

Той е с бяла коса и е рошаво смешен.

Прави купчина, пали клечка кибрит

и жълтият есенен огън

забравя листата.

 

Само дим.

Нито ред за листата. Никъде.

Никога.

 

Нито ред за човека...

Нито спомен, свещица!

Нищо!

Нищо не зная за него -

за човека,

запалил листата.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??