Feb 21, 2018, 3:07 AM

Човекът на новото време 

  Poetry » Civilian
777 3 0

The work is not suitable for people under 18 years of age.

Вестници бели безброй
Дни наред пишат за плебой
Който е излязал от строй,
Замесил се в масов бой...
Или след поредния пиянски запой
Катастрофирал на опасен завой
Хора като него порой...

18-и февруари, втори юни –
Дни на гордост, и патриотични думи
"Роди се и поведе ни в борбаТА..."
Тъй гласят във фейсбук словата
Татуси, статуси ,слава на героите,
По улицата – Хуманисти, алтруисти,
Съвършени, невинни, чисти
Бият се в гърдите, горди българи са те,
Ала лицемерно лъжат като малко дете
Днес,такъв е живота
Човекът паднал е
до скота
Всеки си гледа джоба,имота!
Помогнеш на другиго
Викат :Ебати идиота!
19ти зимен февруарски ден
И ще ви разкажа тъжната гледка пред мен!
Споменът за Апостола не е вечен, а тленен!
Вчера си морален,днес надменен
От хуманист на думи
превръщаш
се в егоист със суми
Ах,какви артисти!.
Народ сплотен!
В себе си вглъбен ,непочтен

На земята – старец– 
Повален, простуден,
Насълзен
Смъртта хванала го е в своя плен
А Човекът е толкова
принизен и озлобен
Заслепен от себе си, КРЕТЕН!

От него ще видиш само презрение
Не проявява и капчица съжаление
Освен ако не получи възнаграждение Какво катастрофално човешко падение!

Вестници бели безброй
Държавата е в застой...
И кой ще я оправи,кой????
Не и този човек – АНТИ-ГЕРОЙ
Медиите гърмят: огромна авария!
Купувайте си билетчета от националната лотария!
Честит празник, мила България!


 

© Иво Арнаудов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??