Jul 16, 2023, 9:18 PM  

Човекът си отива 

  Poetry » Phylosophy
304 12 19

Горещници са. Лудите на власт,
което бе горчилка – злоба стана,
немилостиво слънцето над нас
е сякаш заковано над Балкана.

 

Животът и бездруго е нелек
и тъпче ни с челичните копита,
израждаме се – с маски на човек,
и зверска същност – даже неприкрита.

 

Горещници са. Сякаш антихрист
диктува ни постъпките лъстиви,
небето – гроб, а птици с поглед чист
умират сред изгарящите ниви.

 

Деляхме нявга вино, сол и хляб,
а днес делим вината си горчива,
понесъл своя кръст – раним и слаб,
от хората Човекът си отива...
 

https://youtu.be/jo505ZyaCbA

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??