Nov 5, 2019, 7:58 AM

Човешко е 

  Poetry » Other
616 1 10

Зася три срички в почвата на долната земя,

и щом покълнаха, се влюби неусетно в тях.

Обгрижва ги. Растяха те, а с тях и аз растях.

Сдобих се с цвят, стебло със тръни и с небе.

 

Капризният ми аромат бодеше хорски длани,

посегнали да върнат времето си с миг назад,

опитвайки се, моя принц, за себе си, да хванат.

 

А той превърна се в звезда, в търговец и в летец.

Зает бе все с лисича мъдрост близост да създава,

макар да помнеше, че Любовта живее у човек.

 

Човешко е, за нещо, някой винаги да съжалява.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??