Nov 26, 2011, 12:45 AM

Чудак-вълшебник 

  Poetry » Other
698 1 17

Чудак-вълшебник

(посветено)

 

 

Със морска пяна поиска да изтриеш мрака

сред острите скали, застанали пред теб,

и малко семе от надеждата позната

понесе сред настъпилата сивота и скреж.

 

Загърна го, опази го от всякакви измами,

придаде му ти форма, отгледа го с копнеж

и вдъхна му живот, и стопли го със длани,

и пожела любов на всеки без късмет.

 

Дали го можеш? -попита ме накрая,

че другите очаквали са чудото от теб.

Ти бе самотният бегач в безкрая,

чудаците-вълшебници са точно като теб.

 

 

© Сеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??