Apr 3, 2022, 8:36 AM

Чудесата на Пролетта 

  Poetry » For kids
822 1 3

Мамо, мамо, погледни

Слънчо как навън блести,

как лъчи му - изумруди

люлки сплитат като луди.

Виж и облачето бяло,

що от юг е долетяло,

как прилича на пегас

със крила – последен клас.

А пък вляво на дървото

щъркел щрака с клюн, защото

мисли се за метроном

и отмерва всеки тон.

Птичи хор навред ехти

над поля, гори, реки,

в шумотевица голяма

се надпяват за реклама.

Пеперуди с цветни рокли

както в подиуми модни

дефилират над цветята,

конкурирайки дъгата...

Мамо, мамо, виж искрата

що пробужда чудесата.

С дъх и с багри на шега

ги извайва... Пролетта.

 

02.04.2022 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Осмото чудо в детските очи »

15 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??