Oct 16, 2021, 11:54 AM

Чудото българско 

  Poetry
157 0 0

Все в нещо България влиза:

в политическа, във финансова криза,

в аварии и бедствия

(все с фатални последствия),

в екологически катаклизми.

 

Такава ли ни е Орисията българска

или с геном сме - тотално сбъркан?

 

Парламентът ни бъка

от политици латентни;

из кулоарите щъкат

законотво̀рци - все импотентни.

 

Пленарната зала

перманентно тресе се

на Рихтер по ска̀лата,

от "конфликти на интереси".

 

А ти, народ-Суверен, где си?

(като призраци бродят

нравствените кодекси.)

 

Без война, сякаш живееш

в безконечна евакуация;

все форсмажорни са ти обстоятелствата

(сякаш заместил Христа на разпятието);

прелъстяван от свойта

шоу-куклена Демокрация -

все до оргазъм, без еякулация.

 

Вече нация сме на хемодиализа.

Работите ни, до една - квази.

 

Магистрални задръствания

от престъпници и простаци.

Магистрати  - в морална прострация.

Тинейджъри-свръхинтернетни,

пелтечат на Кирилица аналфабетно ...

 

... И какво в края на краищата

от национал-равносметката излиза?-

само абсурдите и парадоксите български

не са в криза.

 

Или речено простичко:

каквото и да ни влиза,

не рачи хич да излиза.

 

P.S. О, мистика на българистиката!

 

Току-виж - Чудото българско станало:

с тез авангардни "ГМО"-експерименти,

ген за нация - съвършената, да сме прихванали

от генно модифицирани "Хомо сапиенси".

 

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??