Nov 19, 2024, 9:05 PM

Чувството за отговорност 

  Poetry » Other
93 0 0

Човече, ти бъди мъж и бъди честен,

проблемът не с криене ще се реши!

Вярно, пътят към доброто не е лесен,

но кажи истината, тъй злото се руши!

 

Много политици алчно парите родни лапат,

тъй отслабва страната, но не мислят за туй!

Личи си колко на чуждия гръб те се цапат,

затуй моите думи за борба със злото чуй:

 

"От добрия пример в живота ти се учи,

не се поддавай ти на някаква съблазън!

Ако има нередност, покажи я, не мълчи,

иначе има голям риск да бъдеш наказан,

защото от Господ греха ти е забелязан!"

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??