Oct 29, 2018, 10:42 AM

Циганско лято 

  Poetry
413 5 7

Циганско лято

 

Взеха вече съвсем да жълтеят

и със шепот да капят листата.

Полетели, умирайки, пеят.

Постепенно оголват гората.

 

И октомври, нарамил дъгата

я разпръсва по всички баири.

ПопревАля, оголва душата

като лист. Още топлото дири.

 

А морето днес ме събуди,

отразило пожари от злато.

И усмихнато, пак ме учуди

продължилото циганско лято.

 

Ще помоля добрия ноември

още малко да го задържи,

та да може, поне до декември,

лятото да продължи.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??