29 окт. 2018 г., 10:42

Циганско лято 

  Поэзия
403 5 7

Циганско лято

 

Взеха вече съвсем да жълтеят

и със шепот да капят листата.

Полетели, умирайки, пеят.

Постепенно оголват гората.

 

И октомври, нарамил дъгата

я разпръсва по всички баири.

ПопревАля, оголва душата

като лист. Още топлото дири.

 

А морето днес ме събуди,

отразило пожари от злато.

И усмихнато, пак ме учуди

продължилото циганско лято.

 

Ще помоля добрия ноември

още малко да го задържи,

та да може, поне до декември,

лятото да продължи.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??