Пролет пукна, замириса люляк,
птички пеят, слънце грей, нега…
Пчели бръмчат и пъпли плужек.
Ах, как копнея с тебе да се… събера.
***
Канари стръмни се въздигат,
орел кръжи, последван от сокол,
желание в гърдите се надига -
да покръжа и аз около твоя… ствол.
***
На рамото ми кацна пеперуда
и пърха, пърха със крила...
От страст и от любов съм луда,
и лудо иска ми се да… летя.
***
Зареяна във облаците бели,
пътуващи през синьото небе,
нозете ми изтръпнали са цели
и страстно с теб ми се… реве.
***
Пчелички смучат сок в цветята,
омайно чуруликат горски птици.
Небрежно ти погали ми ръката:
О, погалú и напращелите ми… жици!
***
Раззеленяват се листата,
долита песен на кълвач.
Ела до мене във тревата,
ти, страстни мой… орач.
***
Във хор със птичи трели,
за теб ще пея, мон амур!
За моите мечти изгрели,
приседнала на твоя… скут.
© Мила Нежна All rights reserved.