Feb 6, 2008, 8:57 AM

Цикъл за моята колежка Тефтеринка Белолистова 

  Poetry » Civilian
684 0 5

Колежке, ти, предполагам, не знаеш
колко е гадно да целуваш жена, която пуши.
Винаги съм харесвал момичета, които не палят.
Та в дъха й все едно пушат поне двадесет души.

Пепелникът е пълен и тя го е глътнала
и вече има самочувствието, че е голямата работа.
Как да я оставя като е толкова хлътнала,
а и всички красавици посягат към лопатата.

С нея нека копаят, колежке, то и аз там ще отида.
Но друго е жена да пуши, не е естетично.
Все едно в боклука - бисерна мида.
Пушенето вече не е на мода. Без да звучи патетично.


От цигарата можеш само кашлица да вземеш,
хора се лекуват, а ти за нея даваш пари.
Пиеш си кафето, пушиш и дремеш
а аз те гледам и те харесвам, дали?

Виждаш ли как цигарата бавно свършва -
така и ти ще угаснеш без следа!


П. П. И това го казва, колежке, един страстен пушач.

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??