Feb 15, 2020, 8:37 PM

Цвете уханно 

  Poetry » For kids
938 2 3


/на Мила, моята внучка, която днес става на цели четири годинки/

 

Слънчице наше, рожбо обична,
с ' златни звездички в черни очи,
къдри развяла, пръскаш усмивки
в своето днес и утре дори!

 

Вече пораснала „Четирри“ - казваш
с твърдото „Р“ на голямо дете.
Четири мига в майчина пазва
смисъл са дали за полет в небе.

 

Колко си хубаво, колко ухайно
цвете разцъфнало,  мак във поле,
нека те времето с обич извайва
и пощади от зли ветрове.
  
Бурите гневни край теб да минават,
без да отнемат светлия смях.
Всички орисници днес призовам,
вкупом ти вяра с любов подарят.

 

Та да растеш и пораснеш омайна
българка честна със смело сърце.
Пътят наречен да минеш достойна, 
целия свят побрала в ръце!

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво стихотворение..., за най-милите същества...!!!
  • Благодаря за прекрасните пожелания, Хари!
  • Да ти е жива и здрава, Танче! Да се е метнала на теб! Да рисува, да пише стихотворения, да бъде добър човек!
    А ти да отгледаш правнуци!
Random works
: ??:??