Feb 13, 2015, 7:54 AM

Цветовете на нощта 

  Poetry » Landscape
756 0 7

Цветовете на нощта

 

Луната закачи безкръвния си кръг
        в превития върхар на бора;
в градини свеж ветрец не люшва нито стрък;
        нощта е синя от умора.

Безмълвни улици плетат от сенки кош --
        единственото им богатство;
изглежда тъмносив снегът. В такава нощ
        да бъдеш бял е светотатство.

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??