ЦВЯТ И СТРЪК
Облаци просъскаха - валя...
Денят без слънце е изгрял.
И днес нима е оживяла
без плът химерна утринта.
Дали изгаснала в нощта
ще възкръсне в цвят и стрък
до прашен път, осъден в кръг
да чертае с въглен самотата...
© Ивайло Яков All rights reserved.
след нощта идва светлия ден,
след раздяла-вълнуваща среща...