ЦЯЛОСТ
В нощен сумрак
очите дълго се взират
и на тебе пак
своето виждане спират.
Сърцето пулсира
в луд любовен копнеж,
но мигом замира,
щом с ръка го допреш.
Свещ се топи
във пламък червен
и тихо трепти
след дъха притаен.
Чезне умът
в душевната цялост,
сенки кръжат
от телесната слятост.
Сняг се белее
зад стъклена страст…
Камината тлее
и шепне „Обичам те аз!“
© Камен Тодоров All rights reserved.