Светулката
изчезна в
огънчето на
кандилото,
огряло ъгъла на
празна стая.
Уплашен паяк
с тъга
побягна от дома си -
паяжина
като слънце...
Тих вик
повика вятъра.
... и огънчето се
притули.
... и тъмното се
счупи.
© Атанас Ганев All rights reserved.