Dec 9, 2020, 12:27 PM

*** 

  Poetry » Other
429 1 0

Стой във самота и

Тленност.

Изпий. 

Изяш света. 

Продай. 

Купи си верност. 

Купи си ролекс

даже

Изтъргувай. 

Заложи го тоя пуст живот. 

Отрежи. 

Отрежи си малко

Парче от всяка

всяка следваща 

Надежда. 

Откъсни. 

Обери цветята. 

И вечер късно във сумрака 

силно да крещиш.

И като целуваш

Целувай ги за двама. 

Че иначе живота ще тъжи. 

Че иначе ще бъде вече късно

Изпроси си обич. 

Като бич. 

Изкови си кръст. 

Иди на църква

Запали си свещ. 

Изпроси от просяка 

Надежда. 



 

И дано да е любов. 

Дано! 

Желая  ти го силно!

© Maria Radeva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??