Ех, да беше и ти Християнин!
Че да мога да ти споделя -
как на Господ все се моля да си мой и да те имам.
И как навръх Великден аз слушам камбаните,
които весело шумят из малката църквичка
и знам че ти би разбрал;
макар и да си чужд -
аз те обичам.
И дори и да си различен
твоята смугла кожа
ни най-малко не ме смущава,
защото със себе си ти носиш
уханието на средиземноморския летен бриз.
© Македонско Девойче All rights reserved.