Apr 15, 2008, 11:08 PM

Да беше... (На Него) 

  Poetry
1083 0 5

Да беше мрачно привидение,
да беше ремъци във мене впити,
но ти си приказно видение,
лек за раните ми скрити.

 

Да беше хищник безпощаден,
болка да ми беше причинил;
да беше несломимо хладен,
да не беше мене тъй пленил.

 

Да беше ти отрязал ми крилата,
вместо да ги беше излекувал;
да беше ми откраднал свободата,
да беше забранил ми да сънувам.

 

Да беше скитник ти, крадец,
да беше всичко ми откраднал,
но вдъхна в дните ми живец,
неугасимо в мене пламнал.

 

Да беше, мили, зло ужасно,
щях аз някак все да те забравя.
Но да ме обичаш страстно...
това завинаги остава...

15.04.2008

© Мими All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??