Да бъда - искам
Искам да бъда твоята сълза,
в твоя смях да се разливам,
като капчица дъждовна да пълзя,
от слънцето лицето ти да скривам.
Искам да бъда твоята усмивка,
страхът да спирам без да спра
ще вървя към тебе и ще съм щастливка,
че моята любов света разбра.
Не искам в мръсен бляскав свят
да те загубя, като вълна в потока
да се гмуркам и да ухая като цвят...
Животът мрачен е - не съм жестока.
В книгата "Играта на живота"
© Йонка Янкова All rights reserved.