Oct 31, 2012, 12:43 PM

Да, гледам те със ласкави очи 

  Poetry » Love
681 1 0

"Ти пак ме гледаш с ласкави очи

и питаш пак: "Боли ли те за нея?" ..."

                                                Д. Дамянов

 

 

Да, гледам те със ласкави очи,
защото знам, че те боли за нея.
Тежи ми да те моля: "Не плачи",
за да забравиш песни да ти пея...
И все пак те потапям в своя глас,
изтривам всички болки и обиди,
но виждам онзи уж прикрит захлас,
по таз', що преди мене си отиде...
Тя нямаше в сърцето си това,
което до уши да те засмее.
Извикваше в окото ти сълза -
от ручея ù топъл да се грее...
Аз милвам с цялата любов в света,
пред песните ми славеят немее,
но знам, че търсиш нейната ръка
и в моя поглед виждаш само нея...
Усмивката ми нежна и добра
с реки от обич топла те залива,
но да съм твоята "добра сестра",
повярвай, и за мене не достига!

© Капка Роса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??