May 30, 2012, 11:03 PM

Да имах хиляда години живот 

  Poetry » Love
575 0 2
Без капчица жалост и ни със въздишка,
да имах хиляда години живот,
за твоя едничка сияйна усмивка
със радост бих дал ги аз, моя любов!

Да можех да сгрея сърцето студено
и погледа мрачен и леденоскреж,
душата си бих я разпалил горещо
да грее кат` слънце във вечен копнеж.

Коварна, суетно капризна съдбата
не можеш измоли за капка любов...
Ликът ти в стоманеноледна гримаса
угася мечти ми, надежда и зов.

Ни намек за обич и нито надежди
ми даваш... Погубваш душата в тъга.
Очите студени под свъсени вежди
не греят във ласки за мене сега.

Подлъга с надежди душа ми ранена,
с измамни миражи на ярки звезди –
преследване празно на празна химера –
забулени тайни -  фалшиви мечти...

За твоя едничка сияйна усмивка
да имах хиляда години живот,
без капчица жалост и ни със въздишка,
със радост бих дал ги аз, моя любов!

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??