Опитвам се да прочета по миглите ти
това, което думите не казват.
Опитвам се да нарисувам обич.
С един-единствен цвят, след който
ще се роди заря от цветове, а тебе ще те има.
Опитвам се да прочета по миглите ти,
дали онази приказка е жива.
Дали и след последното прераждане
ще бъде толкова красива.
Опитвам се да прочета, а все не стига време
да те почакам да ме погледнеш..
© Тодор Асенов All rights reserved.