Oct 14, 2008, 6:53 PM

Да нямаш майка 

  Poetry » Other
518 0 6

Той никога не беше казвал "мамо"
(за него тази дума беше чужда)
Роди го и умря - като пиано,
в което няма ритъм - и пропуща...


Дори очите му не помнеха лицето,
което се усмихна - но веднъж...
Погреба майка си дарила му сърцето
(едва на ден, той беше вече мъж...)

Баща му го приспиваше със песни
(разказваше за обич и мечти).
И нейде там във миговете тесни
едно дете растеше - без сълзи...

Вятърът прелистваше години
(белязани със кървава печал)
Сплотени бяха чуждите роднини
и смисълът за щастие - по-цял...

Но той никога не беше казвал "мамо"
(така и не поиска да го каже)
Небето над очите е голямо -
и тя е там - а той ще я разкаже...

© Станислава Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това е историята на моя баща -и майка му и баща му умитрат в деня на раждането му, но имал е късмет да казва мамо, татко и да е обичан, от жената и мъжа, които са го осиновили, моите баба и дядо, които много обичахме всички.
  • Тъжно
  • Просълзи ме..ДО болка истинско..!С обич!
  • Силна творба! Поздавления.
  • да!
  • браво! нещо наистина съдържателно и реално!
Random works
: ??:??