Feb 20, 2013, 10:03 PM

Да познаеш Любовта 

  Poetry » Other
539 0 1

В този свят на болка и лъжа,

в този свят на меркантилност и суета.

Къде ли можеш да намериш любовта?

Къде ли? - Там дълбоко в чистата душа.

 

Душата на човека е химера безкрайна,

тя е милосърдна, нежна и омайна,

тя е нашият билет към вечността

и само в нея се крие Любовта.

 

Да, Любовта! - Чиста и свята.

Любовта, която ни е нужна тук - на земята.

Онази любов, която все още ни крепи,

онази любов, която ни дарява с мечти.

 

Любов, чрез която себе си опознаваш

и каква душа носиш - сам осъзнаваш.

Любов, която те кара да правиш добрини,

любов, която те води през бъдните дни.

 

Да, това е Любовта към познанието на Бог,

това е спасението ни в този свят жесток.

Защото с Любов и чиста душа

всеки от нас може да спаси света!

 

© Зори Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??