Jul 15, 2007, 10:23 AM

Да прощаваш 

  Poetry
645 0 7
 

Наивна съм като момиче малко,

като дете останах - много жалко!

Не се поучих от безбройни грешки,

все казвам: всички грешки са човешки.

И пак отново склонна съм да вярвам,

и пак доверие и към врага показвам.

На всички давам свойто опрощение,

прости им, Боже, че са в неведение!

А добродетел било да прощавам.

Нали  сама за други се наказвам,

 измъчвам си душата от страдание

и често се разтърсвам от ридание

дали не ме наричат  „мижитурка"

(към всичките ми епитети е притурка),

но май такава дума  заслужавам,

щом съм готова всичко да прощавам.

С усмивка се събуждам всеки ден,

че Бог е проявил любов към мен,

че ме е съхранил до сутринта.

Дано да ме пази днес да не сгреша!





© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • сърдечно благодаря!
  • Браво, Нели!
    Страхотен стих!
    И много поучителен!
    Дано се прочете от повече хора!
    Поздрави!
  • Благодаря,че още ме четете!
  • браво Нелка!Поздравче!
  • благодаря момичета!научете се да прощавате!
  • Отличен стих,мила!Поздрав!
  • Не всеки заслужава да му простиш,но не всеки може да прощава!Най-важното е да сме хора!Докато можеш-прощавай!Страхотно стихче!
Random works
: ??:??