Sep 10, 2018, 12:03 AM

Да пуснем котва 

  Poetry » Love
1347 7 10

Погледни, мили мой, погледни:
малка чайка с морето лудува,
с човка вниква в недрата, нали,
а морето от страст се вълнува!

Погледни, мили мой, погледни!
Втъкнах морска звезда в мойта плитка.
По- красива съм с нея, нали?
Виж, вълничка ме мами и плиска!

Приласкай ме, любими и ти!
Не допускай мигът да изчезне,
вместо с вино, с любов се опий…
Виж – морето по чайката чезне!

Във цветенце пчеличка жужи;
палав облак се гушва във локва,
а нима ще е трудно, кажи –
ние вече да хвърлиме котва!

Автор: В. Н. Литатру
България, София

© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??