Mar 8, 2009, 1:44 PM

Да съм жена 

  Poetry
476 1 0

ДА СЪМ ЖЕНА

ВЕЛИКО е да съм жена,

защото аз живот дарявам,

напук на болката и на скръбта,

аз никога не се предавам.

ТРУДНО е да съм жена,

сред този свят на завист и поквара,

да устоя съвсем сама

на ударите на съдбата.

НЕЖНО е да съм жена,

с усмивка всяко утро да посрещам,

дори и с неотронена сълза

любимите си хора да прегръщам.

ПРЕКРАСНО е да съм жена,

да давам после, без да искам,

успехите на своите деца

с нескрита гордост да споделям.

БОРЯ се да съм жена,

във този мъжки свят за да успея,

и всяко зрънце нежност след това

в сърцата милиони да посея.

ГОРДЕЯ се, че съм жена,

обичана съм и обичам,

вървя със гордо вдигната глава,

ЖЕНА СЪМ, и не го отричам. 

© Мергюл Ахмедова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??