Sep 28, 2016, 8:13 PM

Да те хване мечта 

  Poetry » Other
537 4 10

Дъждовете ми вчера си тръгнаха.

Вече нямали нужда от мене.

Метнах две-три препаски на хълбока

и поръчах си слънчево време.

 

Ветровете ми днес ме напуснаха.

Щели вече да гонят Михаля.

Аз пък, с ново червило на устните

ще танцувам с космическа хала.

 

Страховете ми подло избягаха.

Победих ги, пущините, всичките.

Даже този от тъмното, гадния...

Нека кротко да спят на бунището!

 

А, мечтите внезапно се върнаха.

Някак топло и нежно ми стана.

Този свят прекалено е сбъркан,

ако нямаш мечта да те хване.

 

Да те вдигне от земното блато

и със теб да достигне безкрая.

Там, където искри светлината,

най-красивият полет това е.

© Керанка Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??