Dec 24, 2013, 5:06 PM

Дай братко, сестрице... 

  Poetry » Other
457 0 2

Дай братко, сестрице... по левче,

Коледа идва с коледен зов,

какво ще ви струва това ес-ем-есче,

децата ни чакат, дай капка любов!


Хайде народе, изпрати им по левче,

дари ги с късметче - ласка една,

очите им тъжни, очи на сираче,

от бедняшкия залък дай по троха.


Сълзите им бликат, усмивките лукс са,

скришом се радват, самички... съдба,

децата ни... виж ги... ето ги... тук са

стига са сърбали постна чорба.


Те майка не знаят, татко да гушнат,

общ дом, до елхата... ден като ден,

"Обичам те, мамо!" не знаят да шушнат,

плачат по тъмно сред мрака студен.


Дай братко, давай по левче,

хайде сестрице... по левче... пари,

Коледа дойде, Бъдни е вечер -

на децата ни мили усмивки дари!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъжна действителност, но съдбата на децата е пропорционлна на родителската отговорност, в повечето случаи.
    Нека се замислим и колко болни дечица има, които са на ръба на живота и са зависими от грешната ни политика и алчните ни политици!
  • Споделям!
Random works
: ??:??