Далеч остана времето безгрижно
и младост волна с леките крила.
И корабчето бяло, книжно,
поело курс по тихата река.
Далеч от родна къщата, двора
и улицата пълна със деца.
Далеч от хубавите хора
и ясната, усмихната луна.
И тъй далече, там остана
сърцето мое, моята душа.
На тяхно място - люта рана,
боли и пáри до смъртта.
© Хари Спасов All rights reserved.