От магазина взех салам
и сирене на килограм.
Блуждае мисъл безусловна-
дали храна са здравословна?
Във ,,Била"-та ракия купих.
Що водка имаше изкупих.
Но мисля- тези питиета
дали не всъщност са ментета?
В ,,Лукойл"-а дизел заредих.
Там даже и кафето пих.
А нещо гложди ми душата-
дали ще ми върви колата?
Жена си взех от знатен род
и за престиж, и за разплод.
Обаче, стяга ме сърцето-
дали пък е от мен детето?
В ,,Пирогов" един почина
все пак, без видима причина.
По ,,пътека" влизам аз.
Дали ще случа на байпас?
Въртят се хиляди въпроси
в главите млади, среброкоси.
Май е естествено, нали?
Пък, все се питаме-дали?
© Георги Янков All rights reserved.