Jan 28, 2009, 11:49 PM

Дали - ако? 

  Poetry » Phylosophy
705 0 11

*          *          *

 

Дали ако ти беше аз?

Или пък аз да съм ти?

Дали щеше в захлас,

да се губиш в мой'те мечти?

Дали щах да живея живот,

живот, който да не е моят?

Дали пък моят щеше да е хомот,

ако той пък... бе твоят?

Да разменим местата си казвам,

да заживеем живота на другия,

с устата си да приказвам,

а пък теб, да вземат за... "лудия"!

Дали пък близките с мене

живели - теб ще обичат,

дали пък аз ще съм тебе,

ако твоите "дрехи" обличам?!...

Дали това променя нещата,

колкото и маски да сложим,

сменяйки дрехите и... колата,

и да забравяме... ако можем!?...

Опитвайки се да бягаме,

да заживеем живота на друг,

да протакаме - да отлагаме,

да вървим на съдбата на пук...

Ще се превърнем в тъжни истории,

заплетени в собствени ребуси,

но за... едно все ще се моля,

до край, да остана себе си!...

 

 *          *          *

© Валентин Желязков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??