Dec 3, 2015, 6:22 PM

Деца на Дедал 

  Poetry » Other
325 0 2

Деца на Дедал

 

           "Хайде, моя душа - да опънем платната!"

                                                 Паруш Парушев

 

Хайде, живот, да опънем платната!

Хайде да литнем с бохемски криле!

Махай бруталния прът в колелата!...

Литвай и ти, мое жадно сърце!...

Лудо да биеш по твойта камбана!

Цялото ставай на огън и вик!

Нищо, че с тебе сме черната врана!...

Как да не сме с тоя остър език!

Нищо, че може да паднем накрая!

Нищо, но всеки Икар е поет!

Лудият луд е с това, че летял е.

Хайде, сърце, иде нашият ред!

Чакат - за полет - безумни небета.

Стига сме тъпкали скучната кал!

Искам да бъдем свободни момчета!

 

Нашият татко се казва Дедал!

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За летенето добре. Обаче да не навлезеш в турска територия, че тогава... Уви, все ще се намери някой, който ще се опита да ни свали, когато полетим. Хубаво е да го знаем, преди да опитаме. Стихотворението е хубаво, макар и да е прекалено оптимистично за мен.
  • Харесва ми темата. А пък изпълнението впечатлява!
Random works
: ??:??