May 9, 2009, 8:50 AM

Децата са живота на Земята 

  Poetry
536 0 0

Децата са живота на Земята

Защо децата днеска страдат
и толкоз млади в капана на живота те попадат.
Нима е нужно в светлина, или пък мрак,
родители да се сбогуват с тях?!

Нужно ли е ви е вашето дете,
още мъничко момиче или момче,
да очаквате с трепет и със страх,
да ви казва всяка вечер - аз си се прибрах.

Къде отидоха тез дни, когато
децата припкаха със смях.
И къде отидоха тез дни, когато
в сърцата нямаше и капка страх.

Днес кола блъснала била момиче,
утре някой бил убил момче.
Нима ние трябва да завличаме
към гроба всякое дете.

Гроб, а млада майка се сбогува
със своята първа дъщеря.
И колкото и сърцето да тъгува,
ръцете пак поднасят букет с цветя.

Нужно ли е родителите млади
с децата си да се сбогуват?!
И със спомените вечно живи
сълзите си до гроба да проливат.

И вместо на децата свои
в рамка снимката да гледат,
по-добре с делата свои
те опасността да им покажат.

Родители, пазете си децата ваши

и нека никой вас да ви не плаши.
ДЕЦАТА СА ЖИВОТА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ,
НЕКА ДА НЕ ГИ ИЗПРАЩАМЕ С ЦВЕТЯ.

© Никола Илчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??