Aug 29, 2010, 3:52 PM

Демон в килера 

  Poetry » Other
751 0 2

Убивай ме нежно

без повече думи,

обличай и реалност

във пищна лъжа.

Разтягай я после

във дълги локуми,

докато и нищото

не заизвива снага.

Нарисувай ми цветна фантазия,

украси я със малко брокат,

а напразни илюзии бляскаво

в рокли ще водят този парад.

Ще поискам тогаз евтаназия

в името на тази любов,

ще изпия отрова,

умирайки,

ще гледам наивно изгрева нов.

...

А сутрин, когато събудя се,

ще се радвам, че си бил само сън.

Аз демони не крия в килера си,

а - противно на други -

ги гоня навън!

 

 

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??