Nov 11, 2021, 8:45 PM

Ден различен 

  Poetry » Other
231 1 2

 

Тази сутрин се събудих рано.
Вън ноември свъсен все ръми.
Пускам телевизора и само
пак за трона водят се борби.

 

Спирам го, избирам книга стара -
тя ме връща в други времена!
А в мъглата бавно просветлява
и намръщен идва пак денят.

 

И решавам аз да го направя
по-различен нищо, че вали.
Някой горе свири на китара -
сигурно и той живей с мечти.

 

По-добре с мечти и нереални.
Тръгвам и без път с чадъра днес.
Стига дни със планове банални!
Ден различен, през мъглата влез!

 

Изгони от вкъщи тишината!
Самотата изхвърли я ти!
Само не докосвай ми душата -
тя с илюзиите си стих твори!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен замисъл , наистина
  • "Стих с илюзиите тя твори" - такава редакция бих направила на финала, за да подобря ритмичното звучене.
    Предлагам ти го, защото стихотворението ми хареса като замисъл.😍
Random works
: ??:??