Feb 10, 2023, 10:01 AM

Ден с любима внучка 

  Poetry » For kids
284 1 3

Бабо, аз винаги имам идея. Аз съм едно идейно дете!

 

Сбъднах си една мечта:

ден с любимо внуче!

Но не знам до вечерта

що ще ми се случи.

 

От калъфи – с очила! –

кънки си направи.

Нииищичко не оцеля.

Ти да си ми здрава!

 

Но килимът е в стъкла.

Как ще ги събирам?

Нямам вече очила.

А пък ти не спираш!

 

Нарисува сърчица

върху моя блуза.

Камъче от обеца

ми показа, гузно.

 

Виждам и без очила:

в пясъка – пинсета.

Странно: нямаше крила,

нито пък крачета.

 

Да, „идейна“ те мечтах,

та ми е заслуга!

Вече ме набира страх.

Но не те заменям с друга.

© Цонка Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??