Oct 27, 2021, 9:24 PM

Десет пръстчета добри 

  Poetry » For kids
696 5 19

„Едноо, двее, три,

колко лесно се брои.

Четири, пет, шест...

ги научих точно днес

пръстчета на ръцете,

но не стигат май за двете.“

 

Мама каза: „Има още!

Хайде, почини и после

ще се сетиш, вярвам аз,

че си слушал днес във клас.

А останалите, знам,

ще допълниш, сине, сам!“

 

Мислих, мислих и накрая

се досетих и я смаях.

„Седем, осем, девет и...,

где последното се скри?“

„Десет!“ - палче глас изви.

Десет пръстчета добри!“

 

27.10.2021 г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??