Jul 1, 2014, 11:58 PM  

Десет стъпки от теб ме разделят 

  Poetry
710 2 4

Десет стъпки делят ме от тебе!

Ако заедно двамата тръгнем -

аз насреща ти, ти срещу мене,

дваж по-рано ще се прегърнем.

 

Първа стъпка - с мехлема за рани,

антидот, взет от твоята болка,

ще намажеш душата - съдрана

от раздели, лъжи и горчилка.

 

После трябва със галещи думи

да докоснеш сърцето, да стене.

Нека бъдем за миг неразумни

и престъпим вековни повели.

 

Трети път ще ти кажа: Прости ми,

че съдбата случайно ни срещна,

а пък аз позовах те по име

като жадна за ласки невеста.

 

Четвъртата стъпка - доверие.

Много пречки в ума си избутах

да съборя таз кула Неверие,

от която сънят се пропуква.

 

Приближавам се, петата стъпка -

виж, сърцето ми вече лудува,

че чува мечтите ти. Тръпне

и красиви вселени бленува.

 

Шести път престрашавам се, утре

ще застана на хълма Надежда

и викна, а ехото с "Влюбих се"

дълго време звука ще отвежда.

 

После в седмата стъпка ще стихна,

за да чуя зовеш ли ме още.

Уязвима, открита и свикнала

тук да почват най-мрачните нощи.

 

Пак прекрачвам, щастлива съм вече,

колко малко до тебе остана!

Колко много зад мене далече

са години простени-презряни.

 

Нека сили да имам накрая -

безпределно се вече вълнувам -

може само на стъпка от рая

в страховете да се изгубя.

 

Помня, каза ми: "Чакай! Ще дойда,

две луни щом се срещнат в небето".

Премала. Стон. Стъпка - деветата...

Луна. А до нея - Сърцето ми.

 

 

 

© Таня Донова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Таня, стъпих по твоите стъпки и чакам двулунието... Прелест е това откровение.
  • Стъпка - деветата...
    Луна. А до нея - Сърцето ми...

    толкова хубаво си го казала, Таня... в едно великолепно
    твое стихотворение... поздрав за теб, от сърце..
  • Не бях се замислила,дали са десет стъпки,уникално хрумване за съизмерност със любовта!
  • Тези десет стъпки са всичко, което даваме и вземаме в любовта...
    Уникална метафора е целият стих.
    Поздрави!
Random works
: ??:??