Jun 30, 2024, 11:24 AM

Дете на Божия безкрай 

  Poetry
138 1 1

ДЕТЕ НА БОЖИЯ БЕЗКРАЙ

 

По цяла нощ мълчаните ми думи болят ме – като удари със нож.

Не съм мъдрец като Мевляна Руми, че да ви ръся бисерите с кош.

Чета – и пиша простата си книга, и простичко живея – ден за ден.

И хлябът ми за още двама стига! – ако остане краешник за мен.

Отвъд проводил не една надежда, на следващата казвам тихо: – Да!

 

Над извора признателно се свеждам – да милна отлетялата вода.

Простих се с куп илюзии, химери, преминах през пустини златна кал.

Понякога се питам: – Еех, Валерий, живял ли си, или не си живял?

Живота си, ни дълъг, нито кратък, едва ли нявга ще превърнеш в Рай.

Но – щом е път, върви си го нататък! – едно дете на Божия Безкрай.

 

27 юний 2024 г.

гр. Варна, 7, 55 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??