Намерих детелина с четири листа,
щастието си го търсих сам сега.
То казват никога не идвало само,
мечта е то,сега само мечта е то!
Четири листа,четири надежди нали,
но уви само една от тях е любовта.
Късмет е, търся е в тъмното дори,
дали ще ми помогне моята съдба?
Поставих детелината близо до сърцето,
остана само то младо, като на детето!
Дали ще ми донесе щастието на мен тя,
не бързам знам го, то не идва веднага.
А може би намерила е детелина и жена,
наблизо или надалече като мен сега?
Ще събере ли тя нашите самотни души,
едно цвете,детелина, вяра и две мечти!
© Валентин Миленов All rights reserved.