Jun 25, 2017, 1:15 AM

Детето на куплета (за Петя Дубарова) 

  Poetry » Phylosophy
254 1 5

Пораснала сред думи и куплети,
момиче със блещукащи очи.
Частица от огромните поети,
летяща със небесните звезди.

Родителите кръстили я Петя.
Животът божество им подарил.
Нарекъл го – детето на куплета,
и пътя му със трепет озарил.

Вълнувала се заедно с морето,
и думите се нижели безброй.
Земята се качила на небето!
Вълнението срещнало покой!

Морето се разплакало за нея.
Оклюмало без нежните слова.
Но думите ѝ живи са! И тлеят
в музея на човешките сърца.

 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??