May 9, 2021, 12:45 AM

Детска Любов 

  Poetry » Love, Phylosophy
368 0 0

                  Детска Любов

 

Вървяха заедно две деца хванати за ръка,

за миг се спряха те край старата чешма.

Момченцето наведе се над малкото момиче,

прииска му се да го прегърне и целуне веднага.

 

Харесваше го отдавна и бяха заедно сега,

усети и то самото момиченце близостта.

 

-Като големите ще те целуна, искаш ли?!-каза момчето.

-Добре, а като тях ли ти ще ме обичаш?-попита момичето.

-Не много по-силно от тях, ще те обичам Истински!

 

Момичето малко се повдигна на пръсти така,

целуна бързо момчето с усмивка чаровна.

Прегърнаха се и си обещаха взаимно сега,

ще са заедно за винаги, това било Любовта!

 

А родителите им отстрани ги гледаха с умиление.

Каква необичайна среща на тяхното поколение.

И пожелаха им на свойте"пораснали" малки деца,

да бъдат здрави и да сбъднат тази тяхна мечта!

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??